Tuesday, February 18, 2014

MAKANAN UNTUK SUBUR DAN LEPAS BEDAH







    1. Lepas bedah penting untuk meningkatkan immunty untuk mencegah tumbuh semula penyakit endometriosis , fibroid dan ovarian cyst serta untuk meningkatkan peluang hamil.
    2. Ambil langkah untuk kurangkan stress. Exercise 30 minit setiap hari, banyak berzikir , baca quran 4-5 muka setiap hari.
    Kurangkan pendedahan kepada toksin – jauhkan menghidu asap2 beracun, semburan insecticide dan pewangi dirumah dan dalam kereta. Gunakan bahan2 organik untuk syampu, sabun, minyak rambut dan deodorent.

    3. 2. Sangat penting makanan berzat dan berkhasiat, Jauhkan semua makanan dan minuman yang mengandungi pengawet, perisa dan pemanis, saperti fast foods, junk foods, burger, hot dog, nuggets, french fries dll.
    Juga jahukan makanan dan minuman yang mengandungi gula dan tepung  - donut, kueh2, ice krim , chocolat dll. Jauhkan minuman soft drink , jus dan kordial dalam botol atau kotak.

    4. Makan 70% bahan2 mentah dan segar , iaitu buah2 dan sayur2. Makan lebih buah2 tempatan saperti papaya, nenas, jambu batu, tembikai , dragon fruit dll.
    Saya galakkan makan ulam2 , sayur2 bayam, bendi, terong, kangkong, cekor manis, daun turi dan keledek merah.

    5. Amalkan minum jus buatan sendiri tanpa gula. Dua biji apel hijau, 2 carrot, 2 batang celery . Atau 1/4 buah papaya dan ¼ Nenas (khas sminggu dalam waktu haid). Buat jus asli campur sikit air jadikan satu jug , masuk peti ais semalaman.

    6. Esok untuk sarapan pagi kacau dan minum satu gelas jus , lepas itu minum satu sudu besar extra virgin olive oil atau minyak kelapa dara.
    Makan 2 biji telor saparuh masak dan oats atau cereal lain. Jauhkan roti putih atau nasi putih. Makan roti whole meal dan brown rice.

    7. Makanan selingan (tea dan coffee break) - jauhkan makanan bergula dan karbohadret. Makan buah2 atau segenggan campuran kacang2 almond, gajus, kismis dan peanuts. Minum air mineral atau teh hijau. Jauhkan teh tarik atau nescafe susu.

    8. Makan tengah hari - Cuba makan rojak, pecal, salad atau sup sayur. Makan seketul ayam, sepotong ikan atau daging. Minum air mineral ,air kelapa muda. Tengah hari tidak makan nasi atau lain2 jenis carbohydrate

    9. Makan malam - Minum satu gelas jus diikuti satu sudu besar apple vineger atau satu sadu . Masak sup sayur kobis, karot, broccoli dan cendawan.
    Atau buat rojak/pecal dari sayur kankong, taugeh, sengkuang, tempeh tauhu. Masak lauk ikan , ayam atau daging dengan menggunakan lebih halia, kunyit bawang putih dan merah serta serai .
    Gantikan nasi putih kepada brown rice.

    10. Supplemen yang perlu untuk mencepatkan pemulihan luka dan pemulihan penyakit endometriosis ialah multivitamins, vit C 1gm, vit E 400 IU, Habatus sauda.
    Makan juga goji beri, lain2 jenis berries, spirulina, rumpai laut.

Wednesday, October 23, 2013

LICE NINJA BASMI KUTU


Teknologi baru untuk basmi kutu kepala yang banyak melanda kanak2 sekolah, gadis remaja dan juga wanita dewasa. Kita sangka ini masalah dikampung2 sahaja, terkejut kita bila tahu di amerika syarikat masalah kutu pun meruncing. Justeru pakar amerika cipta satu mesin khas untuk bersih rambut kepala dari ratusan atua ribuan kutu serta telor2 sekali gus.

LICE NINJA BANGSAR

Lice Ninja Salon terletak di alamat berikut,

12-04 Jalan Bangsar Utama 9,
Bangsar, Kuala Lumpur .
Wisma Hamid Arshat

Hubungi Seri - 016 978 1457

Siti - 016 367 6298 - bolih whatsApp

Klinik Dr Hamid Arshat  - 03 20941115 , 03 20945262 . 03 20945899

LICE NINJA BANGI
Sila hubungi - Cik Tika  - 018 2667763 

LICE NINJA MELAWATI
Sila hubungi - Puan Mariah  - 012 6214282 / 012 2040282

LICE NINJA SUBANG
15 - 3 Jalan Dinar GU 3/G
Subang Perdana
40150 Shah Alam
Tel. 017 686 1643

Ayesha Hamid (Pengasas dan yang punya Lice Ninja )- Sila whatsApp  +12032069818 untuk dapatkan maklumat lanjut tentang rawatan dan francais. Beliau menetap di Connecticut USA.

1. Ubat kutu dan sikat - satu set RM 35



2. Satu set 2 sikat lice terminator - harga RM 95



3. Satu sikat lice terminator - harga RM 75



Untuk buat pesanan hubungi;

1. Seri - 016 978 1457

2 Siti - 016 367 6298

Wednesday, October 2, 2013

Supplement dan ubatan Alternatif




Setelah  lama saya mecari syarikat tempatan yang mengilang produk2 supplement kesihatan dan ubatan2alternatif saya rasa syarikat Bioasli mempunyai potensi masa depan yang baik.
Beli barangan dari kedai online

MINYAK ARGAN.
Minyak ini hanya didapati dinegara Morocco dan amat berguna untuk pelbagai penyakit dan masalah kulit.
Cucu saya kena ruam teruk pada muka dan badan. Bila disapu minyak Argan terus pulih.
Beli Minyak Argan

Thursday, June 27, 2013

Alhamdulillah dan Tahniah

Assalamualaikum Dato Hamid Arshat

Semoga dato didalam keadaan sihat walafiat dan sentiasa dilindungi oleh allah

Syukur ke hadrat illahi isteri saya selamat melahirkan baby perempuan yang amat comel pada 25june2013 di al-islam kampong baru,

Saya sudah berkahwin selama 6 tahun tapi allah belum lagi mengurniakan cahayamata kepada kami suami isteri.
Setelah hampir 2 tahun kami berumah tangga,kami cuba mendapat rawatan di lppkn,doktor mengesahkan saya mengalami low sperm count.yang lebih sebak lagi bila doctor di lppkn mengatakan,saya masih ingat lagi kata-kata doctor tu,IT’S A MIRACLE KALAU ISTERI YOU BOLEH MENGANDUNG NORMAL.

Pada ketika itu saya rasa jantung saya macam direntap,sebak ya amat,tapi saya redha jer lah,dah lah kat lppkn doctor suruh saya menjalani pembedahan kecil di buah zakar saya,,,aduhhh,,,sakit tak terkira rasanyer..macam buah zakar saya dipegang tak lepas-lepas…macam tu la sakitnyer,,tujuan pembedahan itu dibuat sebab nak check ada tak sperm yang aktif di kilang telur.

Alhamdullilah sperm ada yang aktif,tapi doctor di lppkn menyarankan agar saya dan isteri menjalani proses ivf untuk mendapat cahayamata.saya dan isteri tidak mampu untuk melakukan ivf sebab kos agak tinggi,jadi kami cuba rawatan yang murah,macam-macam la kami buat.sampai saya dah tak ingat.

Pada tahun ke 4 perkahwinan kami,kami cuba mendapat rawatan di damai hospital jalan ipoh,tapi seperti yg dijangka,doctor disana juga menyarankan kami menjalani proses ivf.aduhh…sebak…sebak rasanyer…ongkos mana adaaa pak,.

Pada tahun ke 5 perkahwinan kami.ada hamba allah menyarankan agar kami menjalani rawatan di klinik dato, setelah proses pembedahan endometriosis yang dicadangkan oleh dato pada bulan august 2012.

Alhamdullilah pada November 2012 isteri saya disahkan mengandung,syukur tak terkata saya dan isteri,dan pada 25june2013 lahirlah puteri sulung kami yang kami nanti selama 6 tahun.

Segala keajaiban ini atas keizinan allah dan allah telah memilih dato sebagai orang perantaraan diatas segala keajaiban ini
Saya berterima kasih kepada dato dan saya doakan dato panjang umur agar dato dapat membantu ramai lagi pasangan yang masih belum mempunyai cahaya mata diluar sana.

Amin.
— with Engku Kufarsha and 6 others.
Like · · · Yesterday at 3:26pm

Wednesday, May 8, 2013

Insuran perubatan

Kos rawatan perubatan kian meningkat selari dengan inflasi dan kejatuhan nilai mata wang. Kos pemdedahan, masuk hospital, ubatan2 dan ujian diagnostik semakin mahal harganya.

Jesteru itu sebaiknya bagi mereka yang mampu dan ketika umor masih muda eloklah beli insurans perubatan untuk biayai kis rawatan berbagai penyakit. Dengan perubahan caragaya hidup yang diselubungi olih tekanan fizikal dan mental, serta perubahan tabiat dan kandungan makanan penyakit semakin membiak dan menular
Banyak syarikat insurans perubatan terdapat dimalaysia dan diantara yang terbaik ialah Prudentiak BSN
Wakil insuran yang anda bolih hubungi ialah anak saudara saya

Noraihan Fong binti Khairil Anuar
Tek hp. / whatsapp
012 313 9643






Pusat rawatan kanser di Waterbury Connecticut , Amerika.




Kunjungan saya keUSA kali ini selain  menemui anak dan cucu2 , saya juga berniat memberi sokongan moral kepada besan saya (gambar diatas) yg ditimpa penyakit kanser paru2 stage4. Beliau sedang mnjalani chemotherapy sebanyak 6 kali dengan jarak 3 minggu bagi setiap rawatan, baru laksana rawatan pertama dan kedua  pada hati jumaat 10 hb may. Rawatan dijalankan dipusat rawatan kanser setempat ( gambar diatas) tidak jauh dari rumah.
Disamping rawatan chemo saya juga galakkan beliau makan ubatan2 alternatif termasuk apricot seeds ( 50 biji setiap hari), cottage cheese campur flax seed oil dijadikan paste, air teh daun durian belanda ( soursop), Beta Glucan , mutivitamin termasuk Vit D3.

Kos rawatan perubatan diUSA sangat mahal khususnya chemotherapy. Kalau tidak ada insuran  perubatan orang awam amerika memang tak mampu mendapatkan rawatan. Nampaknya situasi yg sama akan timbul dinegara kita satu hari kelak.

Saya dapati sekarang sudah ramai gulongan pertengahan dinegara kita yg punyaii insuran perubatan samaada secara peribadi, keluarga atau menerusi majikan.. Saya syorkan kepada yang mampu elok beli insuran sejurus ia mula berkerja atau lepas berkahwin.






Tuesday, December 27, 2011

Penghargaan dari Pesakit

 
 
Assalammualaikum Dato Dr Hamid ,
Alhamdulillah akhirnya dengan izin Allah saya telah selamat melahirkan cahayamata yang ke empat bertarikh 18 Julai, 2011.
Gambar anak saya disertakan untuk tatapan Dato.   Walaupun laporan perubatan menunjukkan bayi yang dikandung berisiko tinggi iaitu down sindrom. 
Lantaran itu saya mendapatkan rawatan di klinik Dato melalui pemeriksaan, nasihat dan bekalan ubat yang disyorkan oleh Dato, Alhamdulillah dengan izin
dan berkat doa dari Allah kandungan dan kelahiran bayi selamat dan sihat .
Justeru sekarang anak saya yang yang dinamakan Muhammad Danish Fauzan Bin Amir telahpun berusia 5 bulan.  Kami sekeluarga
mengucapkan ribuan terima kasih atas khidmat nasihat Dato.  Semoga Allah memurahkan rezeki dan memanjangkan umur Dato. 
Di samping itu juga saya ingin memohon jasabaik Dato dapat mencadangkan jenis pil kecergasan minda untuk anak-anak yang berusia antara 7 tahun ke 16 tahun. 
Ini berikutan anak saya kurang fokus pada pelajaran mereka.
Selamat maju jaya Dato daripada kami sekeluarga.
Terima kasih
Haslina Bt Mohd Jamir
0129036267